Please enable javascript in your browser to view this site!

VRAAG & ANTWOORD: ALLERHANDE - AUGUSTUS 2019

Aantekening 2019-08-03 090522.jpg

Wat is het beste? je SD card telkens in de camera formatteren of de bestanden wissen op de pc en slechts 1 a 2 x per jaar formatteren?

--

Wat zijn UHS-II geheugenkaartjes ?

--

Hey Jeffrey, kunnen we dit jaar ook eens kort iets meer horen over een beeldbank? Hoe dit werkt en kunnen niet-professionele fotografen daar ook aan deelnemen?

--

bij lichtmeting spot, is dit ook het punt waarop gefocust wordt of is dit het middenpunt van beeld ( schijnt verschillend te zijn volgens fototoestel)

--

Deze foto werd gemaakt tijdens een bewolkte dag.

• X-T3 met XF 16-55mm @ 34mm, iso 160, f2.8, 1/4000s

• het fototoestel stond op 1,5 meter van de grafsteen

• Godox AD200 op 1/1 achter de grafsteen (± 40 cm)

De bedoeling was om de grafsteen in silhouette te krijgen en dan zou ik met een Godox v860ii de voorkant hebben opgelicht. Het is mij echter niet gelukt om een silhouette te verkrijgen. Hoe had ik dit kunnen realiseren?

--

Hey Jeffrey, het lukt mij niet echt om een bloem te fotograferen met backlit image. hoe moet je dit praktisch doen en waar moet ik opletten?

--

Wat is en hoe gebruik je Macro-balg

--

waarom wordt totaal aantal foto’s in Lr niet vermeld in map waar originele beelden zich bevinden en ook niet het aantal per jaar?

--

Kleine vlekken (regendruppels) in lightroom tijdens de nabewerking verwijderen is makkelijk met de vlekken tool. Maar wat als er grote(re) kringen zichtbaar zijn in de foto. Hoe maskeer je de randen hiervan?