Please enable javascript in your browser to view this site!

JEFF LIVE - JAAR 1 - Januari 2019

Knipsel10.JPG

In deze Live beantwoord ik volgende vragen:

 • Ondertussen hebben we al veel foto's genomen. Hoe slaan we die het best op en beveiligen we die : NAS - mobiele HD - cloud ? Hoe kan je best je backup en synchronisatie in Lightroom regelen ?

 • Ik heb geen ervaring met natuur of vogelfotografie. Af en toe eens een landschap. Ik shoot full frame en heb volgende lenzen; 16-35 F4; 24-70 F4, 50 mm F1,2. Wat denk je? Is dit ok? Ik heb geen tele’s.

 • Welk statief koop je het best voor natuurfotografie?

 • Als je op pad gaat en wil voorbereid zijn op het onverwachte, bijvoorbeeld een vos of zo die plots opduikt, welke instellingen gebruik je dan het best om in zoveel mogelijk omstandigheden een aanvaardbare foto te krijgen (want op het moment zelf heb je geen tijd om alles correct in te stellen, want tegen dan is het beestje al gaan lopen of vliegen...)?

 • Het aanbod voorzet filters is zeer uitgebreid. ND, gradueel filters of reversed, ... wat zijn de meestgebruikte filters in praktijk? Welke filters moeten er volgens jou in een start-pakket zitten, behalve de polarisatiefilter?

 • hoe zet je 2 of meerdere foto's naast elkaar in Photoshop? Dus aan elkaar als een panorama, maar zonder dat het een panorama is : om bvb een evolutie uit te beelden. Door gebruik te maken van lagen, OK, maar hoe maak je exact ruimte naast de 1e tot om de 2e te plaatsen ?

 • Voor het ontwikkelen van mijn foto’s in Lightroom heb ik verschillende presets staan. Ik gebruik deze geregeld en met de foto’s genomen met mijn Nikon gaf dit een goed resultaat. Als ik de presets toepas op mijn foto’s genomen met mijn fujifilm , krijg ik een groene kleurzweem over de volledige foto. Alvorens de presets toe te passen , ontwikkel ik wel de foto voor een groot deel zelf , breng ik ook een profiel aan e.d. , maar dat deed ik ook met mijn Nikon foto’s. Naar presets ga ik enkel om te zien of het nog beter kan …..

 • ik heb een Nikon D5500 en en Tamron 150-600.  Ik zou zeer graag een Nikon D500 kopen, omdat, zegt men, dit toestel het beste is (geen full frame) om vogels te fotograferen omwille v d snelle focus. Er is wel een probleem en dat is het gewicht. Dit toestel is nog 400gr zwaarder dan de 5500. Is de oplossing te werken met een monopod. (een statief heb ik, maar dat is niet altijd bruikbaar, zoals in een bootje of jeep).

 • Als je 2 stops moet overbelichten voor sneeuw dan wordt de sneeuw toch uitgevreten?

 • Hoe werken met verschillende catalogi in LR

 • hoe doe je panning van dieren?

 • wat mag er allemaal in de rugzak als je hem als handbagage mee op het vliegtuig neemt? Is er iets dat er ivm veiligheid niet mee in mag?

 • In lr bij importeren op standaard of 1:1? Wat is het beste?